Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, οι μαθητές:
Έμαθαν για την επιλογή και την προετοιμασία των πρώτων υλών.
Γνώρισαν τις τεχνικές επεξεργασίας του κρέατος και την προσθήκη μπαχαρικών.
Συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία ζύμωσης, γεμίσματος και μορφοποίησης των λουκάνικων.
Ενημερώθηκαν για τις σωστές πρακτικές υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων στη μεταποίηση ζωικών προϊόντων.
Η βιωματική αυτή εμπειρία προσέφερε πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες στους μαθητές, ενισχύοντας τη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη.
Ευχαριστούμε θερμά, τον Διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου, κ. Αθανάσιο Βαρβάρη, για την καθοδήγηση, τη συμπαράσταση και την προμήθεια των πρώτων υλών. Η συμβολή του υπήρξε καθοριστική για την επιτυχία του εργαστηρίου και την εκπαιδευτική εμπειρία των μαθητών μας.
Με εκτίμηση,
Οι μαθητές και η εκπαιδευτικός του Τομέα Γεωπονίας
Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Νέων Μουδανιών

